Добре дошли в нашия магазин!
Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език: BG

Количка

0 артикула
Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език: BG
  • ПРОДУКТОВО МЕНЮ

Всички пратки с наложен платеж се изпращат с услугата Пощенски паричен превод ! Услугата е маркирана със знака Х в товарителницата на куриера като "п.превод" и разписката за пощенския превод издадена от куриерската фирма играе ролята на касов бон. В случай на издаване на фактура, тя ще бъде изпратена вътре в пратката, като за нейното осчетоводяване потребителя трябва задължително да изиска от куриера разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж и да я прикрепи към фактурата !

 

При получаване на стоката ПАЗЕТЕ РАЗПИСКАТА ЗА ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД. Тя заменя касовия бон към фактурата!!!

Списък на съставките на храни, които могат да предизвикат неблагоприятни реакции при податливи индивиди

Дата: 2015-02-02

1. Зърнени храни, съдържащи глутен (например пшеница, ръж,ечемик, овес, шпелта (вид пшеница), камут (вид едра твърда пшеница) или техните хибридни сортове) и продукти от тях, с изключение на:

а) глюкозни сиропи на база пшеница, включително декстроза (1);

б) малтодекстрини на база пшеница (1);

в) глюкозни сиропи на база ечемик;

г) зърнени храни, използвани за направата на дестилати или етилов алкохол от земеделски произход за спиртни и други алкохолни напитки.

2. Ракообразни и продукти от тях.

3. Яйца и яйчни продукти.

4. Риба и рибни продукти с изключение на:

а) рибен желатин, използван като носител на витамини или каротеноидни препарати;

б) рибен желатин или рибен клей, използван като избистрящ агент в бира и вино.

5. Фъстъци и фъстъчени продукти.

6. Соя и соеви продукти с изключение на:

а) напълно пречистени соево масло и мазнина (И продукти от тях дотолкова, доколкото процесът, на който те са били подложени,не е повишил нивото им на алергенност, оценено от EFSA за съответния продукт, от който те произхождат.);

б) натурални смесени токофероли (E 306), натурален D-алфа токоферол, натурален D-алфа токоферол ацетат, натурален D-алфа токоферол сукцинат от соеви източници;

в) фитостероли, добити от растителни масла, и фитостеролни естери от соеви източници;

г) растителен станол естер, произведен от стероли на растителни масла от соеви източници.

7. Мляко и млечни продукти (включително лактоза) с изключение на:

а) суроватка, използвана за направата на дестилати или етилов алкохол от земеделски произход за спиртни и други алкохолни напитки;

б) лактитол.

8. Ядки, например бадеми (Amygdalus communis L.), лешници(Corylus avellana), орехи (Juglans regia), кашу (Anacardium occidentale), северноамерикански орех (Carya illinoiesis (Wangenh). K. Koch), бразилски орех (Bertholletia excelsa),шамфъстък (Pistacia vera), орех Макадамия и куинслендски орех(Macadamia ternifolia) и продукти от тях с изключение на ядки,използвани за направата на дестилати или етилов алкохол от земеделски произход за спиртни и други алкохолни напитки.

9. Целина и продукти от нея.

10. Синап и продукти от него.

11. Сусамово семе и продукти от него.

12. Серен диоксид и сулфити с концентрация над 10 mg/kg или

10 mg/l, изразени като SO2.

13. Лупина и продукти от нея.

14. Мекотели и продукти от мекотели."

§ 18. Приложение № 5 към чл. 16, ал. 8 се отменя.

Допълнителни разпоредби

§ 19. С постановлението се въвеждат разпоредбите на Директива 2007/68/ЕО, изменяща Приложение IIIa на Директива 2000/13/ЕО на Европейския парламент и на Съвета по отношение на някои хранителни съставки (OB, L 310 от 28.11.2007 г.) и на Директива

2008/5/ЕО на Комисията относно задължителното обозначаване върху етикета на някои храни на сведения, различни от тези,предвидени в Директива 2000/13/ЕО на Европейския парламент и на Съвета.

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 20. Храните, които са пуснати на пазара или са етикетирани преди 31 май 2009 г. и не отговарят на изискванията по § 7 и 17, могат да се продават до изчерпването им.

§ 21. Постановлението влиза в сила от 31 май 2008 г.