Добре дошли в нашия магазин!

Количка

0 артикула
  • ПРОДУКТОВО МЕНЮ

Всички пратки с наложен платеж се изпращат с услугата Пощенски паричен превод ! Услугата е маркирана със знака Х в товарителницата на куриера като "п.превод" и разписката за пощенския превод издадена от куриерската фирма играе ролята на касов бон. В случай на издаване на фактура, тя ще бъде изпратена вътре в пратката, като за нейното осчетоводяване потребителя трябва задължително да изиска от куриера разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж и да я прикрепи към фактурата !

 

При получаване на стоката ПАЗЕТЕ РАЗПИСКАТА ЗА ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД. Тя заменя касовия бон към фактурата!!!

Вижте всички статии

КАЙЕНСКИ ПИПЕР

Много общества, особено тези в Америка и Китай, имат история на използване на лют КАЙЕН ПИПЕР терапевтично. Макар да има много приложения, кайен пиперът е особено популярен напоследък като част от отслабващи, прочистващи и детоксикиращи режими, които използват подправката, за да стимулира кръвообращението и неутрализира киселинността.

Освен за отслабване и прочистване, кайен пиперът се използва за различни заболявания, включително киселини в стомаха, делириум, тремори, подагра, парализа, треска, диспепсия, метеоризъм, болки в гърлото, атонична диспепсия, хемороиди, менорагия при жени, гадене, възпаление на сливиците, скарлатина и дифтерит.

УСПОКОЯВАЩИ СВОЙСТВА
Кайенът има способността да се облекчи разстроен стомах, язви, болки в гърлото, кашлица и диария.

БОРИ ПРОСТУДА И ГРИП
Кайен пиперът помага за разбиване и отхрачване на натрупаната слуз. След като слузта започне да напуска тялото, болестните симптоми обикновено спадат.

МОЩНО ПРОТИВОГЪБИЧНО
Резултатите от проучванията показват, че лют кайен пипер може ефективно да предотврати образуването на гъбични инфекции.

ПРЕВЕНЦИЯ НА МИГРЕНА
Това може да бъде свързано със способността на пипера да стимулира поносимостта на болка в различните области на тялото, като по този начин премества вниманието на мозъка към друга част. След тази първоначална реакция на болка, нервните влакна имат спад в субстанция Р (химикала сигнализиращ болка в нервите) и възприемането на болката е намалено.

ПОМОЩНИК ПРИ ХРАНОСМИЛАНЕТО
Кайенът е добре познат с ползите му за храносмилането. Той стимулира стомашно-чревния тракт, което увеличава производството на ензими и стомашни сокове. Това подпомага способността на организма да преработи храната и да изхвърли токсини. Кайен пиперът е полезен и за облекчаване на газове. Той стимулира чревната перисталтика, подпомага както усвояването, така и елиминирането.

СТИМУЛИРА ПРОИЗВОДСТВОТО НА СЛЮНКА
Кайенът стимулира производството на слюнка - важен фактор за отлично храносмилане и поддържането на оптимално здраве на устната кухина.

ПРЕДОТВРАТЯВА КРЪВНИ СЪСИРЕЦИ
Кайенът помага и за намаляване на атеросклероза, насърчава фибринолитичната активност и предпазва от фактори, които водят до образуването на кръвни съсиреци, което намаля шансовете за инфаркт или инсулт.

МОЩЕН ДЕТОКСИКАТОР
Пиперът е известен стимулант на кръвоносната система. Той също така увеличава пулса на лимфните и храносмилателни ритми. Чрез загряване на тялото, естествения процес на детоксикация е улеснен. Кайенът също ни кара да се потим, друг важен процес на детоксикация.

ОБЛЕКЧАВА БОЛКИТЕ В СТАВИТЕ
Кайен пиперът има изключително високо съдържание на вещество, наречено капсаицин, което ефективно облекчава на болките в ставите.

ПРЕВЕНЦИЯ НА РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Изследване са установили, че кайенът може да помогне за предотвратяване на рак на белите дробове при пушачите. Това може да бъде отново свързано с високо количество капсаицин. Други проучвания също показват подобна реакция при чернодробните тумори.

ОТСЛАБВАНЕ
Кайен пиперът потиска апетита, което води до по-нисъккалориен прием. Кайенът също е чудесен метаболитен бустер, помагащ на организма в изгарянето на излишните мазнини.

ЗДРАВО СЪРЦЕ
Кайенът помага да се поддържа нивата на кръвното налягане. Той също така балансира нивата на LDL холестерол и триглицериди.

http://bulvit.com/cayenne-pepper.html

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари