Добре дошли в нашия магазин!

Количка

0 артикула
  • ПРОДУКТОВО МЕНЮ

Всички пратки с наложен платеж се изпращат с услугата Пощенски паричен превод ! Услугата е маркирана със знака Х в товарителницата на куриера като "п.превод" и разписката за пощенския превод издадена от куриерската фирма играе ролята на касов бон. В случай на издаване на фактура, тя ще бъде изпратена вътре в пратката, като за нейното осчетоводяване потребителя трябва задължително да изиска от куриера разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж и да я прикрепи към фактурата !

 

При получаване на стоката ПАЗЕТЕ РАЗПИСКАТА ЗА ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД. Тя заменя касовия бон към фактурата!!!

Вижте всички статии

Елдата е царицата на отслабването

В сравнение с останалите зърнени култури и картофите елдата е най-бедна на съдържание на въглехидрати. Именно затова се счита за подходяща храна за диабетици и хора с наднормено тегло.

В зърната на елдата, която е особено популярна в Русия, се съдържат до 16 процента лесноусвоими белтъчини.

В тях влизат още и полезните незаменими аминокиселини аргинин и лизин, 30 процента въглехидрати, 3 процента мазнини, влакнини, ябълчна, лимонена и оксалова киселина.

Елдата е царицата на отслабването
 

Елдата е продукт, богат на витамините В, В1, В2, РР (рутин), Р, Е и минералите - желязо,калциймагнезийкалийфосфор, мед, цинк, бор, йод, никел, кобалт.

Елдата изключително ефикасна при хора снаднормено тегло, които искат да се разделят с излишните килограми и именно затова често я наричат царицата на отслабването. Всъщност е погрешно да се твърди, че елдата е зърнена култура, защото тя няма нищо общо с пшеницата, просото и т.н., а е отделен вид.

Освен, че е изключително вкусна, елдата е и един от най-добрите избори за диетични продукти, които задължително трябва да включите в хранителния си режим.

Полезните вещества в елдата спомагат за извеждането на холестерола от кръвта, както и на йоните от тежки метали. Съдържащите се в нея хранителни вещества намаляват пропускливостта на стените на кръвоносните съдове и чупливостта им.

Кашата от елда се препоръчва на хора, които страдат от сърдечносъдови заболявания и болести на черния дроб. Тази зърнена култура е подходяща храна за онези, които страдат от разширени вени и хемороиди.

Този растителен продукт се препоръчва и при ревматизъм и артрит, както и срещуатеросклерозахипертония, при хипофункция на щитовидната жлеза за подобряване на кръвообращението, имунната система и за по-доброто състояние на зрението.

Елдата може дори да се използва като частичен заместител на месото, защото е с високо съдържание на желязо, което я прави особено подходяща при анемични състояния.

Напълно достатъчна е консумацията на 2 супени лъжици брашно от елда на ден, за да се подобри концентрацията на хемоглобин в кръвта.

Нужно е обаче да се взима елда, чийто технологичен процес на обработка не включва запичане във фурна. По-полезно е брашното със светложълт цвят.

Източник:gotvach.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари