Добре дошли в нашия магазин!

Количка

0 артикула
  • ПРОДУКТОВО МЕНЮ

Всички пратки с наложен платеж се изпращат с услугата Пощенски паричен превод ! Услугата е маркирана със знака Х в товарителницата на куриера като "п.превод" и разписката за пощенския превод издадена от куриерската фирма играе ролята на касов бон. В случай на издаване на фактура, тя ще бъде изпратена вътре в пратката, като за нейното осчетоводяване потребителя трябва задължително да изиска от куриера разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж и да я прикрепи към фактурата !

 

При получаване на стоката ПАЗЕТЕ РАЗПИСКАТА ЗА ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД. Тя заменя касовия бон към фактурата!!!

Вижте всички статии

Диета с елда: вълшебната руска храна

Тази жилава зърнена култура е важна суровина за Източна Европа още от древни времена, а руснаците могат да имат и определена претенция: регионът около езерото Байкал е първото официално регистрирано място, където е култивирана елдата

Елдата отдавна е оценена в Азия, използвана е като част от повечето нудели, за разлика от Източна Европа, където семената й, наречени „грошчета“, се пекат, после се варят с вода и се ядат или като каша, или като гарнитура на мястото на ориза или картофите.

От степите на Централна Азия и равнините на Сибир елдата си проправя път на Запад по историческите търговски и военни маршрути под името „Пшеницата на сарацините“, в чест на маврите от южна Испания. Късото време, за което пониква, и възможността й да се развива на неплодородни места я правят подходяща за по-голяма част от бедното земеделско население на Европа. Холандците са тези, които кръщават жилавото растение в чест на Светото писание, което вярват, че по подобен начин е преживяло всички несгоди през вековете. Те дават на елдата името “boek weit” или „книжно жито“ и са първите, които я пренасят в Новия свят, където се радва на широка популярност през XIX век, но е пренебрегвана днес. Това е срамно, защото елдата притежава мощна хранителна сила: „Тя доставя повече протеини от ориза, пшеницата, просото или царевицата, но не съдържа потенциално опасния глутен“, пише прочутият писател и диетолог д-р Никълас Перикон, който я слага на първо място в списъка с житни и бобови растения за своите пациенти.

Елдата е всестранно използвана константа в руската кухня. За първи път я срещнах в Санкт Петербург в края на 1980-те години, когато хранителните доставки бяха нередовни и не можеше да се разчита на тях. Моята приятелка Ася и майка й слагаха елда, или „гречка“, както се нарича на руски, във всяко ядене. По време на честите ми визити в техния гостоприемен апартамент аз се наслаждавах на елдата, не само заради нейния приятен вкус, но и заради енергията, която дава. Една порция гречка засища за цял ден. Чудно ли е тогава, че магическата руска храна присъства във всяко ястие? Елдената каша за закуска е последвана от елдена гарнитура за обяд, която особено добре върви с дивеч и карантии. Подходящата комбинация, която изстрелва в рая, обаче, е елда с една друга велика руска храна: гъбите! Гречка и гъби в гювеч е любимо ядене на руснаците през цялата година. За руските емигранти те са това, което са малките сладки за Пруст: вкус от отминалото време. Това класическо руско ястие върви добре като гарнитура, като плънка или само като основно вегетарианско блюдо. Така че, опитайте! Кой знае… може да ви предпази от следващата катастрофа!

Източник:zdravoslovnohranene.com

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари